Snöra på fotbollsskorna på nytt

Standard

fotbollsskorOm du hör till en av dom som med glädje brukade rulla boll förr i tiden med polarna i laget, men som numera lagt fotbollsskorna på hyllan under en längre tid, är det kanske återigen dags att snöra på sig dojorna och göra en mindre comeback.  Denna handling hade nämligen kunnat leda till mycket positivt i de flestas liv, helst när man börjar nå medelåldern och inser att man lever ett alldeles för stillasittande liv.

Är du alldeles för stillasittande?

Det är ytterst vanligt att de som sportat flitigt i yngre år helt plötsligt befinner sig på en arbetsplats där det inte krävs så mycket aktiva rörelser för att utföra dagens arbetssysslor, och man kanske heller inte ser till att få den fysiska träning som kroppen behöver på sin lediga tid. Många har svårt att motivera sig själva när det kommer till sådant som att ta sig ut och springa eller fara iväg och träna på gym, mycket möjligt på grund av att glädjen som exempelvis lagidrott för med sig saknas.

Fotbollen – ett bra sätt att komma i rörelse

Att samla polarna från förr och lira boll en till två gånger i veckan är ett fullvärdigt substitut till annan konditionsträning för den som inte har några intentioner om att idrotta på elitnivå. Chansen är även stor att det leder till betydligt fler positiva effekter. Kanske återupplivar du vänskapen med en gammal lagkamrat och får en ny vän i den dagliga tillvaron, något som inte händer varje dag när man nått en viss ålder och man så att säga satt sig säkert i sitt bo. Ta en snabb koll på om fotbollsutrustning från förr passar, eller se till att skaffa nytt i tid så att du hinner känna lite på grejorna.

Ta det inte för allvarligt

Det är alltför lätt att glömma bort att fotboll i grunden är en lek och att den inte måste spelas på absoluta toppnivå för att det ska vara roligt. Se det istället som ett bra sätt att komma ut, träffa lite folk och få lite träning, helt utan att det ska behöva vara tråkigt för en enda sekund.