Fotboll under 2016

Standard

zlatan_sweden_ibraVad händer i fotbollsvärlden under 2016? Allsvenskan är i full gång och vi laddar inför en spännande och intressant fotbollssommar. Den stora händelsen är naturligtvis fotbolls-EM i Frankrike i juni, något som redan nu är ett hett samtalsämne bland oss fotbollsälskare.

Allsvenskan

Kan fjolårets mästare IFK Norrköping upprepa sin bedrift och vinna Allsvenskan även i år? Det fanns inför säsongen vissa tvivel och flera av tipsen handlade istället om uppstickarna Häcken, men även ständiga favoriterna  IFK Göteborg och Malmö FF var med i guldspekulationerna. Häcken har hittills inte alls övertygat, medan både Göteborg och Malmö ligger bra med i toppen.  Ändå är det Norrköping som leder efter de inledande åtta matcherna, även om mycket kan hända än.

EM i Frankrike

Sverige är som vanligt inte med i favoritsnacket, vilket inte är mycket att säga om. Förutom vår superstjärna Zlatan Ibrahimovic har vi inga större internationella spelare, även om det finns de vi hoppas ska blomma ut. Det vi i Sverige istället får hoppas på är att laget blir större än summan av spelarnas individuella skicklighet,  det vill säga att truppen växer under turneringen och att smart spel kan ta oss vidare från gruppspelet.Favoriter är främst hemmalaget Frankrike,  Tyskland och  Spanien.  I vilken ordning varierar, men det här är de tre lag de flesta tror på.